Skip to content

Teamtraining
Ons Team Astrologisch uitgelicht

In deze workshop leer je aan de hand van de astrologie meer over jullie teamdynamiek.
De astrologie is gebaseerd op de typologieën van C.G. Jung. (intuïtief, gewaarworden, denken en voelen). Tevens basis van heel veel drijfveer- en persoonlijkheidstesten. Dat maakt de astrologie een super interessante en vooral verfrissende invalshoek om inzicht te krijgen in de dynamiek van je team.

Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen (voorkeurstype) en onderliggend gedrag gedragspatroon. Tijdens deze workshop maak je kennis met je eigen en elkaars voorkeurstype. Hoe neem je de omgeving (onbewust) waar en hoe reageer je daar van nature op. Wat heb je nodig om optimaal te kunnen functioneren en waar krijgen je collega’s energie van.

Wat is het resultaat van deze workshop?

  1. Inzicht in je eigen gedragspatronen en die van je collega’s.
  2. Bewustwording van de teamdynamiek en hoe je optimaal gebruik kunt maken van elkaars kwaliteiten.
  3. Beter inzicht & kennis over de onderlinge samenwerking en meer begrip voor elkaar.

Voorbereiding

Van te voren bespreken we jullie specifieke wensen en doelstellingen, zodat daarmee de inhoud van de workshop hierop optimaal aansluit.

De voorbereiding is heel simpel, het resultaat doeltreffend. Ieder teamlid hoeft slechts zijn geboortedatum door te geven.

Inhoud workshop

We starten de workshop met een stukje context en achtergrondinformatie. Hoe is de astrologie ontstaan, wat is een geboortehoroscoop en in welke context kun je deze plaatsen.

Daarna bespreken we de vier voorkeurstypen van ieder individu en welke teamdynamiek dit te gevolg heeft. Hiermee leren jullie hoe een ieder optimaal tot zijn recht kan komen en hoe je daarmee de effectiviteit van jullie team kunt verbeteren.

Handig om te weten

Duur 2- 4 uur  (afhankelijk van het aantal deelnemers)

Geschikt voor teams van 6 tot 20 medewerkers

Ter voorbereiding van de workshop hoeven de teamleden slechts hun geboortedag door te geven. 

Nieuwsgierig?

Neem contact op om samen de mogelijkheden te bespreken.