Skip to content

Symboliek achter logo Creatief in Coachen

DE VLINDERS De vlinder staat natuurlijk symbool voor transformatie. Daarnaast symboliseert zij voor mij vooral hoe ik mensen graag begeleid. Vanuit verbinding met alles om ons heen, met een bepaalde lichtheid, openheid en nieuwsgierigheid. Met vertrouwen kunnen loslaten en open mogen staan voor wat zich aandient. Zeker geen toeval, zijn het twaalf vlinders die rond de levensboom fladderen. Het getal twaalf staat symbool voor vernieuwing en verlichting. Dat is wat ik ieder van harte toewens. En natuurlijk is twaalf ook een mooie knipoog naar de astrologische twaalf tekens van de dierenriem.

DE VLINDERS

De vlinder staat natuurlijk symbool voor transformatie.
Daarnaast symboliseert zij voor mij vooral hoe ik mensen graag begeleid. Vanuit verbinding met alles om ons heen, met een bepaalde lichtheid, openheid en nieuwsgierigheid. Met vertrouwen kunnen loslaten en open mogen staan voor wat zich aandient.

Zeker geen toeval, zijn het twaalf vlinders die rond de levensboom fladderen. Het getal twaalf staat symbool voor vernieuwing en verlichting. Dat is wat ik ieder van harte toewens. En natuurlijk is twaalf ook een mooie knipoog naar de astrologische twaalf tekens van de dierenriem.

LEVENSBOOM

De levensboom staat symbool voor innerlijke kracht, wijsheid en standvastigheid. En voor mij vooral ook voor de verbinding tussen hemel en aarde, waarmee het uiting geeft aan de spirituele invalshoeken die ik graag tijdens het coachen inzet.

Iedereen heeft zijn eigen levensboom, een boom van wijsheid, vol potentieel en unieke kracht. Het is aan een ieder om te voelen, ervaren en te weten wat zijn/haar boom voedt, wat deze nodig hebt om zijn aanleg, talenten en kwaliteiten tot volle bloei te laten komen en zijn.

Het mooie van de metafoor van de boom is dat deze zich niet afvraagt of dat wat hij nodig heeft ook beschikbaar is. Vanzelfsprekendheid staat hij in verbinding met hemel en aarde en voedt zich met dat wat vanuit boven en beneden beschikbaar is. Zijn wortels halen vanzelfsprekend wat ze nodig hebben uit de aarde om zijn takken te laten groeien.
En genietend van de zon, gebruikt hij het licht en de zuurstof uit de lucht om zijn bladeren te laten groeien en zijn vruchten te laten bloeien.

En die vanzelfsprekendheid geldt voor een ieder van ons. Je hebt alle hulpbronnen in je. Alles wat je nodig hebt, is in het universum aanwezig en je kunt er ieder moment vrijelijk over beschikken om dat wat in potentie in je zit tot groei en bloei te brengen. Het is daarom belangrijk om regelmatig stil te staan bij wat belangrijk voor je is. Je daarbij de vraag stellen “Waar loop ik eigenlijk warm voor? Waar krijg ik energie van en ben ik goed in? En omdat alle wijsheid al in je zit, ben je het zelf die daar alleen antwoord op kan geven.

De levensbestemming is geen rechte weg, en soms nemen we bewust of onbewust afslagen, maar vanuit de astrologie, Jungiaanse psychologie en het Sjamanisme heb ik steeds weer mogen leren en ervaren hoe bijzonder het leven in elkaar zit en dat de mens altijd op zoek is naar zijn eigen unieke een ware (ziels)bestemming. Als je er voor open staat, verschijnen de wegwijzers van jouw pad vanzelf.